Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2007 17:22 - Ще оцелее ли планетата Земя или още малко за нестинарите в главите ни
Автор: ganapati Категория: Забавление   
Прочетен: 1850 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 30.06.2007 19:29


Надъхах се днес да пусна още един постинг свързан косвено или не толкова с предните два. Според това, което съм разбрал досега занимавайки се йога елемента "Земя" е един от 5те елемента на финото човешко тяло. По точно това е елемента на първия енергиен център наречен Муладхара чакра. Мула означава корен, а адхара е опора (най-кратко преведени). Значи на нашенски си - опора на корена, сиреч основата, бетончето, есенцията на всеки строеж. По дедукция следва, че този елемент е основата и базиса както Муладхара чакра е основата на нашата фина система. За да функционира правилно една система, да бъде здрава една къща сещате се и основите трябва да са здрави. Следва един много интересен аналог. Забележете фините качества на Муладхара - чистота (вътрешна не външна ;))), невинност (по детски чиста) и мъдрост. Има и други ама да не продължавам, т"ва са си основните. В модерните времена, които живеем е модно да си загубил девствеността си още на 11-12 годишна възраст ( по проверени данни), да си пропушил още в първи клас (моя случай), да взимаш наркотици в предгимназиална възраст, а да учиш в училище е тотално остаряла представа НА НЯКОЙ ОТ ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ и шепа учителки от даскалото, в което не искаш изобщо да стъпваш. Според моята представа това си е тотална загуба на  чистота, мъдрост и невинност от още от много малка възраст. Т.е. ние хората започваме активно да се самоунищожаваме от малки. В световен мащаб какво прави човечеството - унищожава Майката Земя по същия начин както себе си (от малък). Това, което се случва в микрокосмоса на всеки един индивид се получава 1:1 в глобален мащаб. Същите тези разглезени дечица представете си в какво се превръщаме като порастнем, тръпки ги побиват хората около мен, учители и други ентелегенти като започнем да говорим за утре и утрешната нация, че и свят.

Същите тези описани по-горе бяха пред НДК във вторник, защото е модно.
 - Копе"е довечера сме пред НДК, ше има нек"ва яка банда и ше денсат върху огън, земи ти Коз-а аз ше зема три, четри би"ички и мацките ше дойдат, нали сме за природата (марихуаната също е част от нея, че и дру"ите транквиланти ако се замисля).Ше бъде мазало, мазало ти казвам.

Защо съществува този порочен кръг?

Много е просто.

Няма в какво да се огледаме. Мръсно ни е огледалцето, зацапанко е доста. Като Марица в района на "Марица изток". Като Софийско сметище е - даже вече прехвърляме в други щот прелива от мръсотия. Ако можехме да се огледаме вътрешно надали ще ни е толкова приятно да продължим по същия начин...

Огледалото в нас е Духа. Онази частица от Абсолюта, която ни дава реалността за самия себе си така и за това, което ни заобикаля. And you know the best part? - Всеки го има. Верно е обаче, че има много хора, които като се огледат в него се плашат от това, което виждат и бягат, бягат обратно към дебрите на собственото им ЕГО милващо ги по главичката, плачеща на рамото му.
 - Ти не си такъв мойто дете, Ти си красив, Ти си ми умничък, Ти не си като всички останали. Ти си по-добър, като се замисля Ти си най-добрия, двамата с теб ще се справим със всичко.
Замислете се, че всеки от нас живее със собствената си представа за света породена от 5те ни сетива. Няма я така ценната позиция на свидетел, на наблюдател. всекидневно се сблъскваме с много предизвикателства и постоянно реагираме според това, което ни е научило нашето Его. Замислете се дали е по-добре  да си в подножието, да се оглеждаш  и нищо  да не виждаш или  на върха на  планината.  А върха на планината е единението с нашия Дух. Единствено тогава можем да видим себе и другите ясно, ама тогава няма да ти е до това постоянно да плюеш останалите защото вече си запленен от вътрешната им красота.

Край стига толкова засега ;О)))))


Тагове:   оцелее,   нестинарите,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. ideaisis - ще оцелее докато има хора, които се ...
30.06.2007 23:50
ще оцелее докато има хора, които се замислят и й помагат с добри мисли и дела. всяко нещо, дори и най-малкото усилие е от значение. надявам се тези хора да са достатъчно
поздрави за теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ganapati
Категория: Забавление
Прочетен: 121909
Постинги: 27
Коментари: 94
Гласове: 440
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930